Test
Hammasi kolbasa va sosiskalarning yangiligi haqida
TESTNI BOSHLASH
Sosiskalar qancha muddat saqlanishi mumkin?
Ha, sosiskalar atigi 10 kun saqlanishi mumkin
Yaroqlilik muddati 25 kun deb belgilangan sosiskalar tarkibida katta miqdorda konservantlar mavjud bo'lish ehtimoli katta. Aks holda, bunday "yashovchanlik"ning boshqa yana qanday sababi bo'lishi mumkin?!

Nima bo'lganda ham, bunday kolbasalardan nariroq bo'lgan ma'qul.
Saqlanish muddati 45 kunni tashkil etadigan sosiskalarga esa umuman yaqin kelmagan ma'qul. Birinchidan, bunday yaroqlilik muddati O'zbekiston qonunchiligiga to'g'ri kelmaydi, ikkinchidan, bunday mahsulotning tarkibi katta savollarni keltirib chiqaradi.
KEYINGISI
NATIJANI BILISH
Kolbasa va sosiskalar tashish chog'ida yangiligi yo'qotmasligi uchun qanday haroratda ularni tashigan ma'qul?
Kolbasa va sosiskalar tez buzilmasligi uchun ularni +2°C dan +6°C gacha haroratda saqlash kerak. Shuning uchun tovarlarni tashish uchun biz sovutish uskunalari bilan jihozlangan avtomobillardan foydalanamiz.
To'g'ri, shu sababli biz kolbasa va boshqa mahsulotlarni tashish uchun sovutish uskunalari bilan jihoxlangan avtomobillardan foydalanamiz.
Minusli haroratda kolbasa va sosiskalar muzlab qoladi, ularning konsistensiyasi va ta'mi buziladi. Haroratni + 2°C dan + 6°C gacha saqlash kifoya.

Shuning uchun tovarlarni tashish uchun biz sovutish uskunalari bilan jihozlangan avtomobillardan foydalanamiz.
KEYINGISI
NATIJANI BILISH
Kolbasalar yaroqlilik muddati tugaguncha buzilmasligi uchun ularni qayerda saqlash kerak?
Eng yaxshisi — kolbasalarni sovutgichda saqlash — ular u yerda shamoldan quriqshamaydi va ta'mini saqlab qoladi. Bundan tashqari, sovutkichda ular ko'plab patogen bakteriyalar tashuvchisi — pashshalar xujumiga uchramaydi.
Kolbasa va sosiskalarni sovutkichda saqlash talab etiladi: tashish bosqichida ham, do'konda va uyingizda ham.
Minusli haroratda kolbasa va soiskalarning tarkibi va ta'mi buziladi. Ularni muzlatgichda saqlash kifoya.
KEYINGISI
NATIJANI BILISH
Tajribasiz kolbasaxo'r
Nohalol ishlab chiqaruvchilar va sotuvchilar sizga yangi bo'lmagan mahsulotni sotishga harakat qilishlari mumkin. Yorliqdagi ma'lumotlarni diqqat bilan o'qib chiqing va kolbasalarni faqat sovutkichdan oling - shunda albatta yangi kolbasani tanlagan bo'lasiz.

BU YERGA bosing va kolbasa hamda sosiskalarimizning assortimentini ko'ring.
YANA BIR MARTA O'TISH
Ishbilarmon kolbasa
Blimlaringizda ba'zi oqsoqliklar bor, ammo tezda tajriba to'plab olasiz. Yaroqlilik muddatiga e'tibor bering va saqlash shartlariga amal qiling — shunda sotib olingan kolbasa tez buzilmaydi.

BU YERGA bosing va kolbasa hamda sosiskalarimizning assortimentini ko'ring.
YANA BIR MARTA O'TISH
Kolbasa ishlarining ustasi
Siz kolbasani saqlash sharoitlarini bizning zavodimiz texnologlari singari yaxshi tushunasiz. Tabriklaymiz!

BU YERGA bosing va kolbasa hamda sosiskalarimizning assortimentini ko'ring.
YANA BIR MARTA O'TISH

© Barcha huquqlar himoyalangan. NISHON BAXT XK, 2021.